Print paginaPrint pagina

Belgische primeur: wegenwacht voor EV's!


06-10-2011 12:09

Mobiliteitsclub VAB heeft een nieuw interventievoertuig in dienst genomen, dat elektrische wagens die met een lege batterij gestrand zijn, snel weer voort kan helpen. Het speciale interventievoertuig, een Europese primeur, werd in Belgiƫ gebouwd en ontwikkeld door onderzoeksgroep E&A van de KAHO Sint-Lieven.

VAB vindt dat de onzekerheid die bestaat over de actieradius van de batterijen van elektrische voertuigen geen hinderpaal meer mag vormen voor de introductie van elektrische voertuigen. De mobiliteitsclub heeft daarom een nieuw concept pechverhelping uitgewerkt, en zal volgend jaar de pechverhelping van meer dan honderd elektrische voertuigen garanderen door een participatie in Cambio autodelen en door medewerking aan twee proeftuinprojecten van de Vlaamse regering.

Het nieuwe gespecialiseerde interventievoertuig van VAB, dat in een eerste fase in de regio Antwerpen ingezet zal worden, kan de batterijen van gestrande elektrische voertuigen in een minimum van tijd (tien keer sneller dan bij het klassieke laadproces) opnieuw opladen, zodat het voertuig minstens 25 kilometer voort kan rijden, tot een plaats waar een volledige oplaadbeurt kan gebeuren.

Het interventievoertuig rijdt zelf op aardgas en heeft een batterijpack aan boord dat voldoende energie levert voor de pechverhelping van vier elektrische wagens. Daarnaast beschikt het ook over een hybride stroomaggregaat op koolzaadolie, om het batterijpack indien nodig op te laden.

Meer informatie over deze service vindt u op de website van VAB


-->
ViArt Ecommerce Solutions