Print paginaPrint pagina

Ombouwproces (1)


Stap 1: Het opstellen van je verlanglijst

Het ombouwen van een auto naar elektriciteit is een belangrijk besluit, en doordat het nogal wat aan investeringen zal kosten, zult u de juiste keuzes willen maken. Houdt in gedachten dat de aankoop van accu's beschouwd kan worden als in één keer 2000 - 3000 maal de benzinetank volgooien. 

Zaken die meespelen bij het maken van keuzes zijn:

Voor welke ritten wil ik mijn elektrische auto gebruiken?
Probeer NIET te overdrijven; elektrisch rijden gaat het best samen met de filosofie van ‘Less is more’. Wees praktisch en rationeel over de behoefte die je hebt en waaraan je elektrische auto dus aan moet voldoen. Als u een elektrische auto bouwt die (veel) verder of sneller kan rijden dan dat voor u nodig is, dan betekent dat in feite dat u geld verspilt. Wanneer u, bijvoorveeld, ongeveer 20 km van uw werk woont, dan wilt u op z'n minst 40 km per dag kunnen rijden (Let wel: de capaciteit om 40 km te rijden staat in dit voorbeeld gelijk aan 70% van de capaicteit van de accu's om zodoende de levenscyclus van de accu's zo lang mogelijk te krijgen). 

Welke auto wil ik ombouwen?
Elk voertuig kan omgebouwd worden naar elektriciteit. Over het algemeen zal een kleine en lichte auto u de beste prijs- kwaliteit verhouding geven wanneer u elektrisch wilt gaan rijden. Natuurlijk is het het meest belangrijk dat u kiest voor een auto die u graag wilt hebben en waarin u graag rondrijdt.

De volgende factoren hebben consequenties voor de capaciteit die u nodig heeft en zijn daarom van belang om rekening mee te houden bij uw keuze: 
- basis gewicht van de auto, 
- de ruimte (in cm2 en in kilo's) die de auto biedt voor het plaatsen van accu's, en 
- lucht- en rolweerstand


-->
ViArt Ecommerce Solutions