This Domain is for sale, for more information mail to info@123electric.de
This shop has moved to a different address: www.123electric.de

Recensie Transat-E door Johannes

Printvriendelijke pagina Tell-a-friend
Op weg naar de APK met de Citroen Mehari was ik laatst erg in mijn nopjes. De auto had al een tijd niet gereden (en ik dus niet met haar) en ondanks het slechte weer was het volop genieten. Ze startte meteen en het rijden is -zoals ik altijd weer vergeet- een feestje: de heerlijke vering, de ruimte om je heen, het contact met de elementen en veel bekijks. Alleen het motorgeluid stoorde me, waardoor ik tijdens het rijden de radio op standje 'doof' moest zetten om bij het stoplicht de knop weer dicht te draaien. Dat het allemaal niet zo snel gaat (94, plank gas, heuvel af, wind mee en adem in), dat ben ik gewend. Bij de APK bleek een van de remmen niet goed te werken. Om mij te troosten en de tijd te doden kreeg ik voor de duur van de reparatie een elektrische eend mee 'om eens een stukje mee te rijden', Daar had ik nooit 'Ja' tegen moeten zeggen. NU WIL IK ER OOK EEN! Wat was dat een onwaarschijnlijke ervaring.
 
In tegenstelling tot wat ik verwacht had, reed de auto nog als een echte Eend. Ze veert hetzelfde, stuurt hetzelfde, remt (regeneratief, dus de remenergie wordt omgezet in elektriciteit voor de accu's) hetzelfde en klinkt zelfs hetzelfde, alleen dan met de volume knop bijna dicht. Doordat ze is uitgerust met een 2CV bak heb je namelijk nog wel heel zachtjes het karakteristieke 'gieren' van de bak. Wat erg on-Eends was, was de bouwkwaliteit. Alles voelt zeer solide aan, alsof Citroën de productie aan een Duits automerk heeft uitbesteed. Tel daarbij op dat de auto in zo'n 10 seconden naar de 100 gaat, een top heeft van 135 km/u, een actieradius van datzelfde getal (maximaal) en dat alles in de stilte van een grote moderne limousine. Je kan alleen niet opscheppen aan de pomp, omdat je de auto 'tankt' aan een laadpaal of thuis aan de lader voor zo'n Euro per 100 kilometer. Als je daar bij optelt (of er juist van aftrekt) dat elektrische auto's (in tegenstelling tot oldtimers vanaf 2014) belastingvrij zijn, dan is het plaatje van de operationele kosten heel aantrekkelijk. Alleen de initiële investering is natuurlijk fors, maar ja, daar krijg je dan ook wel wat voor terug!

Al met al ben ik zeer onder de indruk van deze 2CV. Door toepassing van hypermoderne techniek, die op zeer hoogwaardige wijze is ingebouwd, is deze Eend opeens de 21ste eeuw binnen gestapt en een serieus alternatief voor mensen die op zoek zijn naar een bijzondere stadsauto.
 

Reviews
Reageer!.
Er zijn nog geen reacties op dit artikel. Geef uw mening.

-->
Lyrics Music by ViArt CMS