Facts & Figures

Kosten en Baten elektrisch rijden  Beoordeling

Kosten en Baten elektrisch rijden De keuze voor de aanschaf van een elektrisch vervoersmiddel hangt af van een kosten-baten analyse. Met dank aan het Formule E-team vind u hier een overzicht van een aantal basisgetallen. Lees meerLees meer

De stroom die gebruikt wordt  Beoordeling

De stroom die gebruikt wordt Als elektrische auto’s worden opgeladen met stroom van zonnepanelen of windturbines dan is hun milieuprestatie op alle vlakken zeer goed. In de praktijk zullen meeste elektrische auto’s echter worden opgeladen met de stroommix die Nederlandse elektriciteitsbedrijven samen produceren. Hoe staat het dan met de milieuprestatie? Lees meerLees meer

Oplaadpunten  Beoordeling

Oplaadpunten Het doel is om eind 2012 zo’n 10.000 oplaadpunten in Nederland te hebben. Zover is het nog niet. De stand van zaken in september 2011 is dat er net iets meer dan 2000 oplaadpunten zijn.
Waar vindt u de oplaadpunten?
Lees meerLees meer

Kosten en Baten elektrisch rijden

Printvriendelijke pagina Tell-a-friend
Kosten en Baten elektrisch rijden

De keuze voor de aanschaf van een elektrisch vervoersmiddel hangt af van een kosten-baten analyse. Met dank aan het Formule E-team vindt u hier een overzicht van een aantal basisgetallen.

• Onderhoud
De kosten van het onderhoud van een elektrische auto zijn naar verwachting lager door minder draaiende onderdelen.

• Belasting
Elektrische auto's zijn vrijgesteld van BPM en motorrijtuigenbelasting. Leaserijders betalen tot 2012 geen bijtelling en daarna 7 procent.

• Subsidie
Bedrijven kunnen een milieusubsidie krijgen op elektrische auto’s en op openbare oplaadpunten. Sommige gemeenten overwegen nog extra ondersteuningsmaatregelen, zoals gratis parkeren.

• Restwaarde
De batterijpakketten van een elektrisch voertuig worden gerecycled. Batterijpakketten behouden daardoor hun waarde en de negatieve invloed op het milieu wordt beperkt.

• Uitstoot
Met Nederlandse netstroom bedraagt de CO2 uitstoot van een elektrische auto ongeveer 60 tot 70 gram CO2/km.

• Kilometrage per jaar
Gemiddelde jaarkilometrage van het Nederlandse wagenpark: 13.700 km (in 2008) voor alle auto’s (11.000 km voor benzine, 25.000 km voor diesel, 18.000 km overige brandstofsoorten).

• Gemiddelde autorit
Lengte van de gemiddelde autorit: 16,7 km

Reviews
Reageer!.
Er zijn nog geen reacties op dit artikel. Geef uw mening.

 Beoordeling
-->
Lyrics Music by ViArt CMS