This Domain is for sale, for more information mail to info@123electric.de
This shop has moved to a different address: www.123electric.de

9. DC/DC Omvormer

Printvriendelijke pagina Tell-a-friend

DC-DC converter

De meeste voertuigen (ongeacht of ze benzine of elektrisch aangedreven zijn) hebben een verscheidenheid aan elektrische systemen die op 12V draaien, zoals de verlichting, de radio, de elektrische ramen en het alarm. Benzine aangedreven voertuigen gebruiken een dynamo die door de motor wordt aangedreven om te voorzien in de benodigde 12V spanning. 

In elektrische voertuigen wordt een DC-DC converter gebruikt. Deze zet de hoge accuspanning om in een 12V DC output, zodat de verlichting en dergelijke hierop kunnen functioneren.  Het meest voor de hand liggend is om de conventionele 12V loodaccu te gebruiken die verbonden is met en geladen wordt door de DC-DC converter.

Een andere belangrijke reden om dit zo te doen is dat de aanpalende elektrische systemen meestal het chassis gebruiken als 'aarde'. Het accupakket is echter om veiligheidsredenen juist geïsoleerd van het chassis. Door gebruik te maken van een DC-DC converter zorg je ervoor dat de loodaccu wordt opgeladen zonder dat deze direct verbonden is met het Lithium IJzeroxide accupakket. 

Normaal gesproken is de DC-DC converter gedimensioneerd op 300 - 500 Watt, al varieert dit met wat benodigd is en met wat de opslagcapaciteit van de boordaccu is.

In de Power Management Unit die ZEVparts aanbiedt, is reeds een DC-DC converter ingebouwd. 

 


Taal
English Dutch
-->
Lyrics Music by ViArt CMS