Nieuws

Verkeer en gezondheid, pleidooi voor elektrisch rijden  Beoordeling

Het KennisPlatform Verkeer & Vervoer heeft onderzoek gedaan naar het gezondheidsverlies dat ontstaat door met conventionele auto's te rijden. Als het gezondheidsverlies door verkeersgeluid, verkeersonveiligheid en fijn stof door verkeer worden opgeteld en wordt meegenomen dat het gebruik van de auto deels verantwoordelijk is voor het optreden van obesitas, zou autorijden wel eens even schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid als roken. Elektrisch rijden is dus ook op het gebied van uw gezondheid een stap in de goede richting!
Lees meerLees meer

CBS cijfers: Personenauto’s rijden gemiddeld 37 kilometer per dag  Beoordeling

Het CBS heeft cijfers gepubliceerd waaruit blijkt dat de actieradius van een EV niet zo groot hoeft te zijn: Personenauto’s rijden gemiddeld 37 kilometer per dag.

Lees meerLees meer

ANWB komt met 6 snelladers in de Randstad  Beoordeling

In de Randstad heeft de ANWB een snellaadnetwerk ingericht voor elektrische auto’s. Dat netwerk zorgt ervoor dat elektrische auto’s veel beter inzetbaar zijn. In twintig minuten is een elektrische auto nu voor 80 procent weer opgeladen. Lees meerLees meer

Belgische primeur: wegenwacht voor EV's!  Beoordeling

De Vlaamse mobiliteitsclub VAB heeft een nieuw voertuig in dienst genomen voor hulp aan elektrische wagens die met een lege batterij zijn gestrand. Het gaat om een Europese primeur.
Het voertuig werd in België gebouwd en ontwikkeld. Het laadt de batterijen van gestrande elektrische voertuigen tien keer sneller op dan bij het klassieke laadproces. De automobilist kan dan weer 25 kilometer rijden. Het interventievoertuig zelf rijdt op aardgas.

Lees meerLees meer

Inzicht in wensen van potentiële EV rijders  Beoordeling

Deloitte ondervroeg voor het onderzoek ‘Unplugged: Electric Vehicle Realities versus Consumer Expectations’ 13.000 mensen in 17 landen. Een meerderheid van de ondervraagden is bereid over te stappen naar een elektrische auto. Maar dan moet er nog wel het nodige veranderen. Natuurlijk zijn we bij ZEVparts geïnteresseerd in wat u wenst en verwacht van een elektrische auto. We zouden het dan ook waarderen als u een beoordeling van dit artikel wilt geven en daarbij uw wensen en verwachtingen wilt opschrijven!

Lees meerLees meer

Minister Schultz wil over 10 jaar 200.000 EV's op de Nederlandse wegen  Beoordeling

Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) heeft op woensdag 31 augustus Het Nieuwe Rijden | Elektrisch Vervoer Centrum officieel geopend. Zij gaf daarbij aan: “We willen over tien jaar 200.000 elektrische auto’s op de weg hebben en de CO2‐uitstoot van ons verkeer omlaag dringen. Zoveel mogelijk mensen moeten kennis kunnen maken met duurzame mobiliteit. Je ervaart pas echt wat het is om elektrisch en zuinig te rijden als je het met eigen ogen ziet en met eigen handen voelt”. Lees meerLees meer

Belgische primeur: wegenwacht voor EV's!

Printvriendelijke pagina Tell-a-friend

Mobiliteitsclub VAB heeft een nieuw interventievoertuig in dienst genomen, dat elektrische wagens die met een lege batterij gestrand zijn, snel weer voort kan helpen. Het speciale interventievoertuig, een Europese primeur, werd in België gebouwd en ontwikkeld door onderzoeksgroep E&A van de KAHO Sint-Lieven.

VAB vindt dat de onzekerheid die bestaat over de actieradius van de batterijen van elektrische voertuigen geen hinderpaal meer mag vormen voor de introductie van elektrische voertuigen. De mobiliteitsclub heeft daarom een nieuw concept pechverhelping uitgewerkt, en zal volgend jaar de pechverhelping van meer dan honderd elektrische voertuigen garanderen door een participatie in Cambio autodelen en door medewerking aan twee proeftuinprojecten van de Vlaamse regering.

Het nieuwe gespecialiseerde interventievoertuig van VAB, dat in een eerste fase in de regio Antwerpen ingezet zal worden, kan de batterijen van gestrande elektrische voertuigen in een minimum van tijd (tien keer sneller dan bij het klassieke laadproces) opnieuw opladen, zodat het voertuig minstens 25 kilometer voort kan rijden, tot een plaats waar een volledige oplaadbeurt kan gebeuren.

Het interventievoertuig rijdt zelf op aardgas en heeft een batterijpack aan boord dat voldoende energie levert voor de pechverhelping van vier elektrische wagens. Daarnaast beschikt het ook over een hybride stroomaggregaat op koolzaadolie, om het batterijpack indien nodig op te laden.

Meer informatie over deze service vindt u op de website van VAB


Reviews
Reageer!.
Er zijn nog geen reacties op dit artikel. Geef uw mening.

 Beoordeling
-->
Lyrics Music by ViArt CMS